اتاق نشیمن, معماری داخلی

اصول فنی و استاندارد های طراحی اتاق نشیمن

living-room-page-design

اصول طراحی، عملکرد، ابعاد و استاندارد های طراحی حمام

جانمایی مناسب اتاق نشیمن

فضای نشیمن به دلیل اینکه گاهی محل حضور مهمون هاست، بهتره در ارتباط مستقیم با ورودی، آشپزخانه، غذاخوری، بالکن، حیاط و تا حدودی با اتاق های خواب باشه.  در واقع نقش یه فضای نیمه عمومی رو ایفا می کنه و حد واسطی بین فضاهای خصوصی و عمومی خونه است. این نکته رو هم در نظر بگیرید که بهتره فضای نشیمن در ارتباط مستقیم با آشپزخانه و ناهار خوری باشه چرا که اینا فضاهایی هستن که در زمان بیداری بیشترین استفاده ازشون میشه

جانمایی نشیمن و ارتباط آن با سایر بخش های خانه

جانمایی صحیح اتاق نشیمن و ارتباطش با فضاها به منظور سرویس دهی بهتر

ابعاد اتاق نشیمن

معمولا مساحت این فضا رو 15 تا 35 متر مربع در نظر می گیرن(البته متراژ کلی واحدخیلی رو این موضوع تأثیر داره) و اگه از شومینه استفاده بشه، نحوه چیدمان فضا رو آسون تر می کنه. موقع چیدمان اتاق نشیمن باید هم به آرامش و هم تنوع دقت بشه و باید به شکلی باشه که مانع عبور و مرور افراد نشه. تو هر نوع اتاق و فضای نشیمن، چیدمان مبلمان باید به صورتی باشه که حداقل 70 تا 90 سانتی متر عرض برای مسیر حرکت داشته باشیم و با توجه به ابعاد و متراژ فضا این عدد می تونه تغییر کنه.

ابعاد عناصر و مبلمان نشیمن

مبلمان و لوازم مشترک زیادی وجود داره که تمام افراد خونه می تونن از اونا استفاده کنن برای مثال کاناپه یکی از مبلمان پر مصرف فضای نشیمنه؛ اگه راحت باشه می شه روش لم داد، کتاب خوند، تلویزیون تماشا کرد و … هر کاناپه تکی حدود 200 تا 210 سانتی متر طول و حدودا 90 تا 100 سانتی متر عمق و 35 تا 45 سانتی متر ارتفاع داره داره که با توجه به ابعاد فضا باید از کاناپه های مناسب استفاده کرد.

 میز توی فضای نشیمن به خاطر نوع چیدمان اتاق تو مرکز قرار می گیره که در عین زیبایی باید کاربردی هم باشه. حداکثر فاصله مناسب بین میز تا کاناپه ها 35 تا 50 سانتی متره چون باید به میز تسلط داشته باشی و بتونی پاها رو تو فاصله بین میز و کاناپه جابجا کنی.

 ابعاد و محل قرار گیری تلویزیون هم خیلی مهمه اخه این روزها مردم دوست دارن ابعاد تلویزیونشون بزرگ باشه که حس سینما رو بهشون بده اما این نکته رو باید مد نظر قرار داد که فاصله مبلمان با تلویزیون باید حداقل 3 متر باشه که این فاصله با توجه به ابعاد تلویزیون قابل تغییره. البته گاهی فضای نشیمن با اتاق تماشای تلویزیون فرق میکنه که این موضوع به متراژ خونه بستگی داره.(یعنی خونه های بزرگ فضای تماشای تلویزیون مستقل دارن).

ابعاد و استاندارد های نشیمن و عناصر و مبلمان آن

حداقل ابعاد و استاندارد های عناصر و مبلمان نشیمن

 یکی از اجزاء نشیمن که خیلی کاربرد داره، قفسه های رو کار، توکار و خالی شدگی های داخل دیوار(یا همون تاقچه تو معماری ایرانیه).  این  عناصر رو میشه به راحتی همرنگ فضای اطراف کرد و به دلیل سادگی ساختار و جادار بودن، خیلی از لوازم ضروری اتاق نشیمن رو می شه داخلش نگهداری کرد.

از تجهیزات دیگه ای که می شه تو فضای نشیمن استفاده کرد کتابخونه یا قفسه کتاب هاست که برای افرادی که علاقمند به مطالعه و نگهداری از کتاب هستن این بخش لذت بخش و جذابه. کتابخونه تو اتاق نشیمن از بخش های جذاب در طراحی خونه های کلاسیک و نیمه کلاسیکه(همون تلفیقی). استفاده از فرش تو فضای نشیمن گرما و رنگ رو به فضا تزریق می کنه که این موضوع استحکام فضای نشیمن رو چند برابر می کنه.

قفسه های دیواری در نشیمن

قفسه های دیواری در نشیمن

کتابخانه در نشیمن

کتابخانه در نشیمن

انواع چیدمان نشیمن

مبلمان  L شکل

وقتی اتاق نشیمن زیاد بزرگ نباشه به راحتی می شه از مبلمان  L شکل که بهینه است، برای فضاهای کوچک تر استفاده کرد که اگه به صورت مناسب قرار بگیره می تونه فضای دنج و گرمی رو برای خانواده ایجاد کنه؛ حتی اگه فضای جداگونه ای برای اتاق نشیمن تو طراحی دیده نشده باشه چیدمان مبلمان  L باعث تفکیک فضا ها می شه که این خودش یه جورایی ایجاد فضای نشیمنه با اشغال فضای کمتر. از طرف دیگه اگه رنگ و بافت کاناپه و مبلمان متضاد با رنگ دیوارها و کف خونه باشه، انتخاب مناسبی تو این مدل چیدمانه.

مبلمان  U شکل

مبلمان به این روش راحت و جاداره اما فضای بیشتری برای چیدمان نیاز داره؛ تو این روش باید به مسیر حرکت و رفت آمد افراد دقت کرد و اینکه اتاق نشیمن در ارتباط با کدوم فضا ها باشه، ضروریه.

مبلمان تقارن محوری

این مدل طرح با استفاده از مرکز هندسی اتاق، مبلمان فضا رو حول یک محور مشترک قرار میده؛ در واقع همه چیز در یک تقارنه و فضا به دو بخش کاملا شبیه تقسیم می شه . تو این چیدمان اتصال بین فضاها بیشتره و افراد می تونن بهتر تعامل و گفتگو داشته باشن.

مبلمان یک طرف چسبیده به دیوار

فقط یک سمت مبلمان به دیوار متصله و سمت های دیگه به عنوان تفکیک کننده فضاها استفاده می شن. برای مثال تو یه اتاق نشیمن کوچیک، می شه طراحی رو طوری انجام داد که نوع چیدمان، ورودی فضا رو به وجود بیاره و فضا ها رو از هم جدا کنه و در کل تفکیک و ایجاد فضاها با چیدمان مبلمان اتفاق میفته.

انواع چیدمان اتاق نشیمن

انواع چیدمان نشیمن

ابعاد و استاندار های مبل در نشیمن

ابعاد مبل خیلی به شرکت سازنده اش وابسته است و هر شرکت متناسب با نوع طراحی و کاربرد محصولش، اون رو با ابعاد متفاوتی میسازه؛ اما همه این ابعاد باید در چارچوب استاندارد های طراحی معماری باشه؛ چرا که طراح ها فضاها رو بر مبنای جانمایی همین مبلمان طراحی میکنن. به خاطر همین ما اینجا واستون درباره استاندارد های حدودی و کلی مبل تو فضای نشیمن استاندارد هایی رو میاریم تا متناسب با نیاز و اندازه فضاتون سراغ محصولات شرکت ها برید.

ابعاد مبل تک نفره در حدود 80-110 سانتی متر عرض، 70-100 سانتی متر عمق و 35-45 سانتی متر ارتفاع است.

ابعاد مبل دو نفره در حدود 180-210 سانتی متر عرض، 70-100 سانتی متر عمق و 35-45 سانتی متر ارتفاع است.

ابعاد مبل سه نفره در حدود 210-230 سانتی متر عرض، 70-100 سانتی متر عمق و 35-45 سانتی متر ارتفاع است.

ابعاد مبل چهار نفره در حدود 270-290 سانتی متر عرض، 70-100 سانتی متر عمق و 35-45 سانتی متر ارتفاع است.

ابعاد مبل L  شکل چهار نفره در حدود 230-270 سانتی متر عرض، 230-270 سانتی متر عمق و 35-45 سانتی متر ارتفاع است.

ابعاد مبل L  شکل پنج نفره در حدود 300-335 سانتی متر عرض، 230-270 سانتی متر عمق و 35-45 سانتی متر ارتفاع است.

ابعاد و استاندارد های انواع مبل در نشیمن

مبلمان

عرض

عمق

ارتفاع نشیمن

ارتفاع پشتی

تک نفره

Cm  80-110

Cm  10070

Cm  4535

Cm  9070

دو نفره

 Cm  180-210

Cm  10070

Cm  4535

Cm  9070

سه نفره

-230 Cm210

Cm  10070

Cm  4535

Cm  9070

چهار نفره

270-290 Cm

Cm  10070

Cm  4535

Cm  9070

چهار نفره L شکل

230-270 Cm

230-270 Cm

Cm  4535

Cm  9070

پنج نفره L شکل

300-335 Cm

230-270 Cm

Cm  4535

Cm  9070

انواع مبل نشیمن و ابعاد آن

انواع مبل نشیمن

قطعا مبل های متفاوت دیگه ای هم وجود داره و این ها صرفاً اندازه های کلی بودن؛ پس برای اطلاع دقیق تر حتماً به فروشنده مبلمان مورد نظرتون سر بزنید.

ابعاد و استاندارد های فرش در نشیمن

خب قبل از اینکه بهتون بگیم فرش یه عنصر سلیقه ای تو نشیمنه و بستگی به سبک طراحی نشیمن داره، چند تا نکته است که باید از نظر عملکردی و فنی با هم مرور کنیم.

عملکرد فرش

مهمترین نکته اینه که بدونید نقش فرش توی فضای شما چیه؟ خب بعد از بحث زیبایی و هماهنگی اون با دکوراسیون داخلی، یکی از کارایی که فرش انجام میده اینه که به مبلمان شما انسجام میبخشه و میتونه یه بستر مناسب برای قرارگیری مبلمان فضا باشه و از پراکندگی اون جلوگیری کنه. نکته دیگه اینه که فرش خیلی با حس لامسه ما در ارتباطه و وقتی پامون رو روش قرار میدیم باعث میشه احساس سفتی زمین رو حس نکنیم یا میتونه به عنوان یه عایق حرارتی عمل کنه و مناسب جاهایی که کفش خیلی سرد یا گرم میشه(مث متریال سنگ) و حس ناخوشایندی رو موقع تماس با پا ایجاد میکنه. این مطالب رو گفتیم که بدونید با توجه به اونا بهتر چیدمان مبلمان روی فرش چه جوری باشه؟

جانمایی مبلمان روی فرش

اولین نکته ای که باید دقت کنید توجه به هندسه و ابعاد فضاست؛ یعنی اینکه فرشتون رو متناسب با ابعاد فضا انتخاب کنید تا نه خیلی کوچیک به نظر برسه نه اینکه اونقدر بزرگ باشه که فضا رو کامل بپوشونه و به اصطلاح خفه کنه. در ارتباط با هندسه هم سعی کنید هندسه فرش رو متناسب با فضا انتخاب کنید یعنی اگه فضاتون مربع یا مستطیله، فرش مناسب این فضا هم باید مربع یا مستطیل باشه یا اگه هندسه دایره یا منحنی داره فرش هم از همون هندسه پیروی کنه تا گوشه های فضا خالی نمون.

حالا شاید واستون این سوال پیش بیاد که فرش باید چطور تو فضا پهن بشه؟ واسه جواب این سوال باید دقت کنید که مبلمان نشیمن معمولاً مجموعه ای از مبل های تک نفره، چند نفره، میز و … است. پس وقتی میخواین از اونا استفاده کنید بهتره که فرش، زیر اون ها رو پوشش بده؛ اینکه فرش نره زیر مبل ها خیلی اتفاق خوشایندی نیست؛ چون وقتی اونجا میشینید یا راه میرید همیشه یه اختلاف سطح بین کف و فرش حس می کنید و از نظر بصری هم یه فضای خالی بین میز و مبل ها دیده میشه. پس بهتون پیشنهاد میکنیم که یا مبلمان کامل روی فرش قرار بگیره یا فرش تا حدی بره زیر مبلمان که فضای خالی ایجاد نشه. البته این نکته رو هم دقت بکنید که بعضی مواقع کامل دیده شدن نقش روی فرش مهم تره و ممکنه شما تصمیم بگیرید برای بهتر دیده شدن اون فرش نره زیر مبلمان.

جانمایی صحیح مبلمان نشیمن روی فرش

جانمایی صحیح مبلمان روی فرش

برای اینکه بتونید بهتر تصمیم بگیرید ابعاد کدوم فرش مناسب فضای شماست، اینجا براتون ابعاد دقیق رو که گاهی با ابعاد اسمی اون فرش متفاوته، واستون میاریم.

ابعاد قالیچه‌های بسیار کوچک (پا تختی یا پادری) :  60 Cm X 40 Cm، 80 Cm X 50 Cm، Cm 100 Cm X 60

ابعاد فرش ۴ متری یا قالیچه ۳ متری:  1.5 متر عرض و 2.25  متر طول   

 ابعاد فرش 6 متری: 2 متر عرض و 3 متر طول

ابعاد فرش ۹ متری:  2.5 متر عرض و 3.5 متر طول

ابعاد فرش ۱۲ متری: 3 متر عرض و 4 متر طول

ابعاد فرش 15 متری: 3 متر عرض و 5 متر طول

ابعاد فرش 18 متری: 3.5 متر عرض و 5 متر طول

ابعاد فرش 24 متری: 4 متر عرض و 6 متر طول

ابعاد فرش های گرد:  با قطر ۱ متر , ۱٫۵ متر ، ۲ متر و ۳ متر

ابعاد فرش بیضی در اندازه های قطر: 1m X 1.5 m، 1.5 m X 2.25 m و2m X 3m

Cm

ابعاد اسمی و عملکردی انواع فرش

نوع فرش

طول

عرض

قطر

پاتختی (پادری)

(60,80,100) cm

(40,50,60) cm

قالیچه 3 متری

2.25 m

1.5 m

فرش 4 متری

2.25 m

1.5 m

فرش 6 متری

3 m

2 m

فرش 9 متری

3.5 m

2.5 m

فرش 12 متری

4 m

3 m

فرش 15 متری

5 m

3 m

فرش18  متری

5 m

3.5 m

فرش24  متری

6 m

4 m

فرش گرد

1m – 1.5 m – 2m – 3m

فرش بیضی

قطر کوچک

قطر بزرگ

(1 – 1.5 – 2)m

(1.5 – 2.25 – 3)m

مصالح مورد استفاده در نشیمن

تقریباً میشه گفت واسه استفاده از مصالح مختلف توی نشیمن هیچ محدودیتی وجود نداره و شما میتونید از انواع متریال های طبیعی مثل: چوب، سنگ، آجر، شیشه پارچه های کتان و متریال های مصنوعی مثل بتن، پنل های دکوراتیو، کاغذ دیواری، رنگ های ساختمانی، انواع دیوار کوب و کفپوش های کامپوزیتی و پلاستیک و خیلی چیزای دیگه استفاده کنید. دیوار های تمام شیشه­‌ای(یا پنجره های بزرگ قدی) هم نور مناسبی جهت زنده تر نشون دادن فضا بهتون میدن البته باید حواستون به موضوعاتی مثل محرمیت فضایی و مشرفیت با  توجه به فرهنگ شخص استفاده کننده از فضا و جامعه ای هم که توش زندگی میکنه باشه.

در نهایت نکته مهم درباره مصالح  که همه  شون باید در راستای دادن حس صمیمیت، آرامش و امنیت به شما باشه چرا که نشیمن یکی از فضاهای اصلی هر خونه است و وظیفه مهم یه خونه هم تأمین آرامش ساکنین شه. پس تو انتخاب و ترکیب این متریال ها دقت کنید.

 اگه دوست داشتین میتونید نمونه های واقعی مصالح مختلف، نوع استفاده و ترکیبشون تو انواع سبک های معماری نشیمن رو از اینجا یعنی نمونه ایده های نشیمن زیوان ببینید.

مصالح استفاده شده در اتاق نشیمن

مصالح استفاده شده در اتاق نشیمن

نورپردازی فضای نشیمن

نور پردازی طبیعی نشیمن

یکی از اساسی ترین نکاتی که باید به اون دقت کرد آفتابگیر بودن این فضاست؛ در واقع چون ساعت هایی که ساکنین خواب نیستن یا کار شخصی انجام نمیدن، تو اتاق نشیمن میگذره و همچنین ارتباطی که این فضا با آشپزخانه به عنوان فضایی که ساعت های زیادی توش گذرونده میشه داره، نور طبیعی خیلی مهمه. دقت کنید که یکی از بهترین نور ها واسه این فضا نور جنوبه(یعنی معمولاً همون سمت حیاط) و نور شرق و شمال توی اولویت های بعدی هستن. نور غرب هم میتونه به نشیمن بتابه که بنا به دلایل فنی و ویژگی هایی که این نور داره توصیه نمیشه. پس هم موقع خرید خونه هم زمانی که میخواید مبلمان رو تو نشیمن بچینید به موضوع نور طبیعی خیلی دقت کنید.

نور طبیعی در اتاق نشیمن

نور طبیعی در اتاق نشیمن

نور پردازی مصنوعی نشیمن

چون شب ها استفاده زیادی از نشیمن می شه، انتخاب سیستم روشنایی و محل قرار گیری چراغ ها خیلی مهمه و نباید فقط از نور مرکزی سقفی تو این فضا استفاده کرد.

نورپردازی فضاهای داخلی باید علاوه بر جنبه های هنری مبتنی بر دانش هم باشه؛ درکنار توجه به کاربرد و امنیت‌، یک فضای گرم و دعوت کننده ایجاد کنه. نورپردازی اتاق نشیمن رو می شه  یکی از مهم ترین موارد تو طراحی داخلی دونست؛ چون اتاق نشیمن یک فضای چند عملکردیه و باید به این موضوع کاملا دقت کرد. در واقع تو فضای نشیمن می شه به چند روش از نور استفاده کرد.

نورپردازی سقف

روشنایی عمومی همون نورپردازی از سقف(به صورت توکار یا لوستر های آویز) برای روشن کردن اتاق نشیمنه که مقدار نسبتاً کمی از نور رو تو منطقه وسیعی انتشار می‌ده. برای دادن جلوه بیشتر به سقف(مخصوصاً سقف های کاذب) یا محل اتصال اون ها به دیوار میشه از انواع نور های خطی(مثل LED  ریسه ای و شلنگی) استفاده کرد.

نورپردازی سقف اتاق نشیمن

نورپردازی سقف اتاق نشیمن

نورپردازی دیوار

نور پردازی دیوار میتونه به شکل های مختلفی باشه معمول ترینش نور های نقطه ای و متمرکز ان که روی خود دیوار یا تابلو هایی که روی اون نصبه تابیده میشن و روی اونها تاکید میکنن (مثل انواع LED  ها به شکل های نوری متفاوت). نوع دیگه اش نورپردازی خطیه که معمولا داخل حفره هایی که نقش قفسه رو دارن کار میشه و جای دیگه ای که اخیراً هم خیلی محبوب شده نور پردازی دیوار پشت تلویزیونه که باز هم جنبه تأکیدی روی اون داره. این رو هم بدونید که انواع شومینه هایی که داخل دیوار اجرا میشن خودشون میتونن نوعی نورپردازی متفاوت و هیجان انگیز واسه نشیمن باشن.

نورپردازی دیواره اتاق نشیمن

نورپردازی دیواره اتاق نشیمن

نورپردازی متمرکز

ما تو قسمت هایی از نورپردازی متمرکز استفاده می کنیم که تنها رو یک بخش خاص تأکید داره و اون رو روشن و برجسته می‌کنه؛ مثلا استفاده از نور متمرکز بالای کاناپه برای مطالعه یا بالای یک اثر هنری برای بهتر دیده شدن. گاهی برای ارامش بیشتر نیازه که از نورپردازی محدود استفاده بشه و زمانی که تمام اتاق تاریکه، بتونیم تنها یک قسمت خاص رو روشن کنیم(مثل آباژور) و یا در حد کمی نور تو فضا توزیع بشه. برای این مدل نورپردازی معمولاً کاهش دهنده های نوری (Dimmer) بکار میره تا افراد بتونن نور مورد نیاز خودشون رو با دقت و کیفیت بیشتری تنظیم کنن. شاید بهتره تو فضای نشیمن که از فضاهای مهم خونه است از تمامی روش ها استفاده بشه تا اعضای خانواده حس بهتری رو در کنار هم داشته باشن.

نورپردازی دیواره پشت تلویزیون

نورپردازی دیواره پشت تلویزیون

نورپردازی متمرکز با آباژور

نورپردازی متمرکز با آباژور

رنگ و بافت در فضای نشیمن

رنگ، بافت و متریال از موارد مهم و جدانشدنی طراحی داخلی هستن. استفاده از هارمونی رنگ تو طراحی داخلی و ترکیب اون تو هر فضایی  با توجه به نوع کاربری و عملکرد اون متفاوته و یه طراح داخلی باید با دانش کافی و خلاقیت هنری خودش، بهترین شکل ترکیب رنگ و متریال رو برای هر فضایی به وجود بیاره.

 رنگ طوسی که رنگی خنثی و آرامش بخشه مناسب استفاده در مبلمان و فضای اتاق نشیمنه؛ طوسی به راحتی با رنگ های دیگه ترکیب می شه و این از نقاط قوت این رنگه.

 استفاده از رنگ زرد رو دیواری که شومینه قرار می گیره گرمای فضا رو چند برابر می کنه. فضای اتاق نشیمن رو میشه با ترکیبی از چوب و دیوارهای سفید تزیین کرد و در واقع این ترکیب رنگی به نوعی اتاق رو برای مهمونی های رسمی تر آماده می کنه.

رنگ سرمه‌ای همیشه یکی از مناسب ترین رنگ ها برای اتاق نشیمنه. این رنگ فضا رو صمیمی و با شخصیت جلوه میده و اون رو به عنوان یه پس زمینه برای خودنمایی مبلمان و تابلوها آماده می کنه.

 شاید به نظر بیاد که مشکی رنگ مناسبی برای فضای نشیمن نیست اما باید گفت ترکیب رنگ مشکی و رنگ چوب با مبلمان طوسی و گاهی سفید می تونه فضای دلنشینی رو برای بیننده خلق کنه؛ این رنگ می تونه تو قفسه کتابخونه هم استفاده بشه.

 برای رسیدن به آرامش و داشتن یک اتاق نشیمن فوق العاده آرمش‌بخش می شه دیوارها رو به رنگ سبز یا بهتره بگیم سبزکم رنگ در آورد؛ ترکیب سبز با رنگ های دیگه به مراتب راحت و اسونه.

 اتاق نشیمن صورتی هم علاوه بر این که فقط رنگ دخترانه ای نیست می تونه فضای اتاق رو شیک و پیچیده کنه. این رنگ باعث افزایش صمیمیت فضا میشه و در واقع طراحی چیدمان رو خاص تر می کنه.

استفاده از رنگ های مختلف آبی، شاید نگرانتون کنه که ممکنه  باعث افزایش حس سرما تو فضای نشیمن بشه اما نگران نباشید! ترکیب رنگ آبی با متریال چوب یا رنگ هایی مثل زرد میتونه نشیمن تون رو به تعادل جالبی برسونه! ترکیب رنگ سبز و ‌آبی هم میتونه جالب باشه پس امتحانش کنید!

ترکیب رنگ های گرم و خنثی در اتاق نشیمن

ترکیب رنگ های گرم و خنثی با هم

ترکیب رنگ های سرد و گرم در اتاق نشیمن

ترکیب رنگ های سرد و گرم با هم

به طور خلاصه باید بهتون بگیم که از نظر طراحی محدودیت خاصی تو استفاده از رنگ وجود نداره ولی نکته مهم اینه که شما بتونید از مجموع این اجزا( یعنی رنگ، مصالح، مبلمان، نور و …) یک کلیت منسجم و زیبا بسازید. یه طراح معمار توانا و با تجربه میتونیه خیلی تو این انتخاب بهتون کمک کنه؛ با این حال بهتون توصیه میکنیم که از اینجا وارد بشید و نمونه فضاهای نشیمن زیوان رو با فیلتر پیشرفته تو بخش های مختلف سبک معماری، رنگ، مصالح، نوع فضا و … ببینید تا با انواع طرح های اون آشنا بشین و بتونید بهتر و راحت تر طرح نشیمن مورد علاقه تون رو انتخاب کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *