سرویس بهداشتی, معماری داخلی

توضیحات کلی و انواع سبک های سرویس بهداشتی

wc-page-design

مفهوم سرویس بهداشتی

رسیدیم به فضایی که صحبت کردن راجع بهش مقداری سخته!  ولی تأثیر خیلی زیادی تو حس کلی ما از محل زندگی و داشتن حس آرامش تو اون فضا داره. یکی از مهمترین بخش های خانه سرویس بهداشتی یا دستشوییه که پذیرای مواد زائد دفع شده از انسانه. دستشویی مکانیه که تو یک روز شلوغ برای مدتی در آرامش به سر می بریم و می شه  توش به تفکر پرداخت.

مفاهیم بنیادین سرویس بهداشتی

مفهوم سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی قراره چیکار بکنه؟

 

بین همکاران و دوستانمون ما معمولاً اصطلاحی داریم که میگه اگه خواستی ببنینی یه فضا با کیفیت ساخته شده و استاندارده به سرویس بهداشتی اش نگاه کن! اگه اون مناسب بود به احتمال زیاد بقیه بخش های فضا هم کیفیت خوبی داره.

درسته که سرویس بهداشتی در طول شبانه روز مدت زمان زیادی مورد استفاده قرار نمیگره اما یه سرویس استاندارد و با کیفیت میتونی آرامش بخش زندگی توی اون فضا باشه؛ چون این فضا اختصاص به دفع مواد زائد داره، اصلاً نباید نگاه بهش رو حد اقلی در نظر گرفت و نقش طراحی ابعاد مناسب، تزئینات، نورپردازی، رنگ و خیلی چیزهای دیگه توش مهم تر جلوه میکنه. در نهایت نقش اصلی سرویس بهداشتی، دفع مواد زائد بدن انسان با تأمین حداکثری حس پاکیزگی و آرامشه؛ پس خیلی بهش دقت کنید!

نقش اصلی سرویس بهداشتی

طراحی سرویس بهداشتی

سبک های معماری داخلی و دکوراسیون سرویس بهداشتی

مثل بقیه فضا ها، سرویس بهداشتی هم ویژگی های حسی، فضایی،  فرمی و …. خودش رو داره که در یک نگاه کلی از اون به عنوان سبک تعبیر میشه.

سبک یا شیوه طراحی مجموعه ای از قواعد و اصولیه که در زمینه هندسه و فرم، تناسبات و مقیاس، بافت، رنگ، تزئینات و … در طول زمان پذیرفته میشن و با دیدن ویژگی های مورد نظر اون سبک رو در برای ما تداعی می کنن.

این رو بدونید که سبک معماری به هیچ عنوان یه مفهوم مطلق نیست و در زمان، مکان و شرایط مختلف میتونه تغییر کنه و حتی انواع جدیدی رو به وجد بیاره؛ اما برای اینکه بتونیم دسته بندی کلی و قابل درکی رو داشته باشیم اینجا براتون سبک های اصلی رو توضیح میدیم. پس بریم یه توضیحی راجع به هر کدوم از سبک های معماری سرویس بهداشی(دستشویی) بدیم.

سرویس بهداشتی سبک مدرن:

خلوص، سادگی، هندسه منطقی و تزئینات حد اقلی توی این سبک حرف اول رو میزنه؛ استفاده از رنگ ها خنثی و ترکیب اون ها با یک یا دو رنگ شاخص میتونه از ویژگی های این سبک باشه. این رو هم باید در نظر بگیرید که همه چیز باید در راستای عملکرد بهتر و مناسب تو این سبک قرار بگیره. یادتون باشه استفاده از هندسه راست گوشه و فرم های مکعبی شکل هم یکی دیگه از ویژگی های سبک مدرنه.

سرویس بهداشتی سبک مدرن

سرویس بهداشتی سبک مدرن

سرویس بهداشتی سبک مدرن

سرویس بهداشتی سبک مدرن

سرویس بهداشتی سبک پست مدرن(تلفیقی):

سبک پست مدرن به سبک پیچیدگی ها، چند گانگی ها و ترکیب های متفاوت معروفه؛ استفاده از نماد ها و تزئینات تاریخی، بومی و … تو این سبک متداوله و دیگه از سادگی مدرنیته خبری نیست؛ بلکه سعی میشه هر عنصری تو طراحی مثل: هندسه های ترکیبی، فرم های بومی، رنگ و … به میزان کافی بیان کننده ویژگی های مورد نظر اون سبک باشن. این رو هم در نظر بگیرید که دامنه شمول سبک پست مدرن یا تلفیقی خیلی زیادی و میتونه از هر منطقه به منطقه دیگه متفاوت بشه و شاید بشه گفت از نظر تعداد زیر مجموعه هاش تو سبک های مختف رتبه اول رو کسب کنه.

post-modern-wc-1

سرویس بهداشتی سبک پست مدرن

سرویس بهداشتی سبک پست مدرن(تلفیقی)

سرویس بهداشتی سبک پست مدرن

سرویس بهداشتی سبک روستیک:

استفاده از متریال های طبیعی و عناصر روستایی و بومی مهمترین ویژگی این سبکه. سنگ و چوب با برش های نا منظم  خیلی تو این سبک پر کاربرده؛ با توجه به اینکه کاربرد این سبک بیشتر تو فضاهای ویلاییه، سقف شیب دار تو این سبک زیاد استفاده میشه و در مورد رنگ و بافت فضا هم معمولاً رنگ های گرم و بافت های زیر و طبیعی خود نمایی می کنن. پس اگه یه عاشق طبیعت هستین میشه گفت این سبک کاملاً واسه شماست.

rustic-wc-1

سرویس بهداشتی سبک روستیک

سرویس بهداشتی سبک روستیک

سرویس بهداشتی سبک روستیک

سرویس بهداشتی سبک صنعتی:

سبکی خاص با طرفدارای خودش! البته که ممکنه همه از این سبک خوششون نیاد اما خلاقیت های به کار گرفته شده تو این سبک میتونه جذابیت و هیجان زیادی رو به فضاتون تزریق کنه؛ تو این سبک میشه از قطعات صنعتی بازیافت شده، لوله ها و قطعات فلزی، بشکه های صنعتی، المان های ساختمانی و … استفاده کرد؛ نور پردازی تو این سبک هم ویژگی های خاص خودش از جمله نور پردازیی های تأکیدی، ترکیب اون ها با سایر عناصر صنعتی و روشنایی یکنواخت کمتر نسبت به سایر سبک رو داره.

سرویس بهداشتی سبک صنعتی

سرویس بهداشتی سبک صنعتی

سرویس بهداشتی سبک صنعتی

سرویس بهداشتی سبک صنعتی

سرویس بهداشتی سبک کلاسیک:

سرویس بهداشتی هم مثل بقیه فضاهایی که از این سبک بهره میگیرن ویژگی بلند مرتبگی، شکوه و تشریفات رو تداعی میکنه. از نظر هندسی معمولاً از فرم های متقارن استفاده میشه. عناصر فرمی این سبک هم بیشتر المان های نمادین از معماری یونان و روم باستان مثل: سر ستون ها، کتبیه ها، پلکان و … هستن و در مورد مصالح هم سعی میشه  از انواع سنگ ها به صورت اسلب های بزرگ، چوب، گچبری و … استفاده کرد. تزئینات کنده کاری شده و پرکار به همراه رنگ های سفید، کرم، طلایی، مشکی، قهوه ای و … از مشخصه های این سبکه.

سرویس بهداشتی سبک کلاسیک

سرویس بهداشتی سبک کلاسیک

سرویس بهداشتی سبک کلاسیک

سرویس بهداشتی سبک کلاسیک

اگه دوست دارید که نمونه های بیشتری از سبک های معماری سرویس بهداشتی رو ببینید و با ویژگی های هر کدوم از این سبک ها بیشتر آشنا شین، میتونید به بخش نمونه های سرویس بهداشتی زیوان  سر بزنید و حتماً واسه بهتر شدنش ما رو از نظراتتون مطلع کنید.

در مورد مسائل فنی، ابعاد، اندازه ها و استاندارد های معماریِ سرویس بهداشتی هم می تونید به بخش توضیحات فنی سرویس بهداشتی از اینجا مراجعه کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *