اتاق نشیمن, معماری داخلی

توضیحات کلی و انواع سبک های اتاق نشیمن

living-room-page-design

مفهوم  اتاق نشیمن

اتاق نشیمن  یه به نوعی محل دور هم نشستن، یه فضای خودمونی و خصوصی خونه است که اعضای خانواده رو دور هم جمع می کنه. تمام افراد خونه بیشترین زمانشون تو این فضا می گذره چون نه تنها یه فضای مهم واسه جمع شدنه، بلکه یه ارتباط بین فضایی هم هست. در واقع اتاق نشیمن بهترین فضا برای ادمه فعالیت های روزمره مثل انجام تکالیف کودکان، تماشای تلویزیون یا مطالعه کتابه. خوبه که برای آرامش خودمون و خانواده هامون بخشی از خونه را به دوست داشتنی ترین فضای اون تبدیل کنیم که میتونه همین اتاق نشیمن باشه؛ اگه کمی  هم خلاق باشیم این اتاق همون جایی می شه که بعد از یک روز کاری همه رو دور هم جمع میکنه تا از احوال همدیگه صمیمانه خبردار بشن.

آرامش در اتاق نشیمن

آرامش در نشیمن

اتاق نشیمن دقیقا قراره چیکار بکنه؟

شناخت دقیق فضای اتاق نشیمن باعث می شه وسایل و امکانات مورد نیاز این فضا رو به صورت مطلوبی فراهم کنیم؛ گاهی این فضا محل حضور مهمون های خودمونیه، گاهی هم فضایی برای انجام فعالیت های روزمره مثل خیاطی، اتو کشی، کار با رایانه و در واقع یه فضای چند عملکردیه. این فضا چون وظیفه جمع کردن افراد خانواده  رو دور هم به عهده داره، انتخاب فرمش خیلی مهم و اساسیه؛ جایی برای نشستن افراد به صورت حلقه ای، دور هم و صمیمی؛ پس فرم هایی مثل دایره، مربع و یا چند ضلعی که یه مرکز دارن برای این نوع فضاها مناسب تره. همونطور که قبلا گفتیم فضای نشیمن باید برای دور هم جمع شدن های صمیمی طراحی بشه و محرمیت لازم رو داشته باشه، البته طراحی و چیدمان این فضا به الگوی خانواده ساکن تو اون هم بستگی داره که یه فضای کاملا بسته و خصوصی باشه یا باز و در ارتباط با فضاهای دیگه خونه و در معرض دید همه. تو هر خونه با هر ابعاد و اندازه ای می شه اتاق نشیمن و یا فضای نشیمن خانواده طراحی کرد به شرط اینکه از مبلمان و طراحی مناسب اون فضا استفاده بشه و با در نظر گرفتن محور توجه به جمع افراد مستقر تو اون اتاق، منظره و چشم انداز زیبایی به وجود آورد. پس در واقع توجه به نوع فعالیت‌ها، مبلمان و طراحی چیدمان نقش پررنگی رو تو ایجاد حس مثبت برای افراد خانواده داره.

طراحی اتاق نشیمن

طراحی اتاق نشیمن

سبک معماری اتاق نشیمن چیه؟

تو طراحی داخلی، انواع و اقسام سبك ها و شیوه های طراحی برای دكوراسیون فضاهای داخلی مثل فضای نشیمن به وجود اومده كه هر كدوم ویژگی های خاص خودشون رو دارن. اما مهم تر از همه، اینه كه سبكی كه شما برای اتاق نشیمن خودتون انتخاب می كنید با توجه به نوع فضا، ابعاد، مبلمان اون، روحیات و ویژگی های شخصیتی شما باشه و بتونه حس خوبی رو به افراد خانواده شما القا كنه. اما همیشه یه سوال خیلی مهم برای طراحی دکوراسیون داخلی مطرحه که کدوم سبک و طراحی داخلی مناسب فضای شماست و گاهاً دیده شده که بعد از طراحی و استقرار مبلمان متوجه می شیم که این نوع طراحی و چیدمان مناسب فضای مورد نظر نبوده و صرفا به سبک معماری اون توجه شده بدون در نظر گرفتن سلیقه و نیازهای شخصی استفاده کننده هاش!

اما برای آشنایی با سبک های معماری و چیدمان فضای داخلی، به چند سبک کلی به صورت مختصر اشاره می کنیم تا با کمک اون خودتون تصمیم بگیرید که کدوم سبک واستون مناسب تره.

اتاق نشیمن سبک مدرن

این سبک دکوراسیون بیشتر روی سادگی تأکید داره و کمتر به تزئینات پر جزئیات می پردازه. کمینه گرایی یا همون مینیمالیسم که تاکید روی بیشترین استفاده از کمترین هاست و عملکردگرایی در طراحی ‌از ارکان اصلی این نوع سبکه. تو سبک مدرن به هیچ وجه از طراحی آشفته و درهم استفاده نمی شه بلکه همه چیز در جای خودشون قرار دارن. تو اتاق نشیمن مدرن رنگ های درخشان زیاد بکار نمی ره و رنگ سفید و روشن، خطوط صاف تو چیدمان و دیوارها بیشتر نمایانه. البته گاهی رگه هایی از رنگ های غلیظ در طراحی دیده می شه که باید فکر شده و دقیق و در جای خودش استفاده شده باشه. فرم ها هم معمولا مکعبی هستن و دارای تناسب هندسی که  بیشتر در راستای عملکرد استفاده میشه تا چیزای دیگه.

اتاق نشیمن سبک مدرن

اتاق نشیمن سبک مدرن

اتاق نشیمن سبک پست مدرن(تلفیقی)

هیچ چیزی در طراحی پست مدرن ساده نیست و استفاده از فرم ها و نمادهای پیچیده رو می شه تو این سبک به کرات دید؛ در واقع از طراحی مینیمالیستی پرهیز شده. تو این سبک، طراح با استفاده از رنگ های جسورانه اشباع شده سعی می کنه اشیاء عادی و روزمره رو به وسایلی با تعمق بصری تبدیل کنه. در طراحی دکوراسیون پست مدرن فرم ها و عناصر به کار رفته، لزوماً در خدمت عملکرد نیستن و گاها تزئینی ان. طراح های پست مدرن فرم ها و عناصر شگفت انگیز رو از دل تاریخ استخراج و در طراحی از اون ها استفاده می کنن.

post-modern-green-living-room-32

اتاق نشیمن سبک پست مدرن(تلفیقی)

اتاق نشیمن سبک روستیک

 تو سبک روستایی یا روستیک به معنای “رنگ و رو رفته” معمولا از عناصر طبیعی مثل چوب، سنگ و پارچه هایی مثل پشم، کتان، نخ، پنبه و رنگ های گرم استفاده می شه؛ در واقع شبیه سبک زندگی روستایی که تو طراحی فضاها از طبیعت الهام گرفته شده. تو این سبک هم از همه مبلمان ها به صورت زمخت و در ظاهر رنگ و رو رفته که قدمت و قدیمی بودن مبلمان رو نمایش بده استفاده می شه. اتاق های نشیمنی که با این سبک چیدمان می شن، معمولا بزرگ و جادار هستن و کفپوش های چوبی دارن، گرمای فضا رو چند برابر می کنن که این موضوع باعث می شه اعضای خانواده با حس بهتری تمام روزشون رو سپری کنن. تو این سبك تنها ویژگی ای كه خیلی محسوسه سادگی و بی آلایشی فضای نشیمنه. البته شاید امروزه کمتر از این سبک تو فضاهای آپارتمانی استفاده بشه و بیشتر مناسب ویلاهای حومه شهره.

اتاق نشیمن سبک روستیک

اتاق نشیمن سبک روستیک

  اتاق نشیمن سبک صنعتی

سبک صنعتی در واقع یکی از سبک‌هایه که بعد از دوره انقلاب صنعتی اروپا وارد بازار ساختمان شد. توی طراحی با این روش، از قطعات کارخانه، قطعات مزرعه و عناصری استفاده می شه که حس ناتمام بودن طرح رو به انسان القا می‌کنه. از ویژگی های این سبک شفافیت استفاده از مصالح در دکوراسیونه و در واقع به دلیل سرد بودن رنگ و بافت به کار رفته در طراحی این سبک شاید کمتر در طراحی فضای نشیمن که گرم بودن در اون مطرحه ازش استقبال بشه. اما با این حال ممکنه سلیقه خاص بعضی از افراد رو تامین کنه.

اتاق نشیمن سبک صنعتی

اتاق نشیمن سبک صنعتی

اتاق نشیمن سبک کلاسیک

سبک کلاسیک یا به طور تخصصی تر نئوکلاسیک، سبکیه که مبلمان توی تعریف فضا نقش خیلی مهمی داره؛ استفاده زیاد  از نقاشی های باستانی، گچ بری و رنگ های سفید، کرم، قهوه ای و طلایی حس و حال فضاهای قدیمی و طراحی دوره رم و یونان باستان رو به انسان منتقل می کنه که در واقع ویژگی اصلی این سبکه. تو فضاهای بزرگ استفاده از سبک کلاسیک مناسب تره چرا که ابعاد مبلمان این سبک به خاطر تزئینات زیاد و فرم خاصشون بزرگتر از حالت معمول ان.

اتاق نشیمن سبک کلاسیک

اتاق نشیمن سبک کلاسیک

اتاق نشیمن سبک سنتی

سبک سنتی که با توجه به سنت هر کشور طراحی و اجرا می شه یکی از معروف ترین سبک ها تو دکوراسیون فضاهای داخلی هستش. این سبک جزء سبک هاییه که با گذر زمان کسل کننده و یا تکراری نمی شه چون نشون دهنده فرهنگ و تمدن یک کشوره. تو طراحی مبلمان این سبک از عناصر سنتی و عتیقه که معرف فرهنگ اون کشوره تو چیدمان فضا ها استفاده می شه؛ ترکیب چوب و پارچه از ترکیب‌های مورد علاقه تو سبک دکوراسیون سنتیه. این سبک برای افرادی که علاقمند به جمع آوری عتیقه‌جات و آثار هنری کلاسیک هستن انتخاب مناسبیه. طراحی سنتی در واقع روی نظم و فضای دوستانه تاکید زیادی داره؛ مثلاً تو سبک دکوراسیون سنتی عربی ازچیدمانی ساده‌ و فضایی سبک و خنک استفاده می شه که این نوع طراحی طبیعتاً متناسب با اقلیم اون منطقه شکل‌گرفته. توی سبک سنتی کشورهای آسیای شرقی اتصال قوی خطوطِ صاف و هماهنگ با طبیعت، باعث ایجاد حس آرامش و تعادل می‌شه یا مثلاً تو سبک دکوراسیون فرانسوی و ایتالیایی، به تجملات در حد بسیار زیادی بها داده میشه و عناصر و مبلمان خیلی تو طراحی خودنمایی می‌کنن.  توکشورهای اروپایی از نقوش گیاهی بخصوص شکوفه گیلاس تو طراحی داخلی استفاده شده.  فضای سبز تو سبک کشورهای آمریکایی نقش مهمی داره و غالباً سعی می‌شه از طبیعت برای احیاء فضای داخلی کمک بگیرن؛ رنگ تو سبک دکوراسیون هندی یکی از مهم ترین عناصر به حساب می یاد.  تو سبک دکوراسیون ژاپنی، فرم غالب مربعه و سه اصل مهم سادگی، انرژی و طبیعت نقش اساسی داره. عناصر اصلی سبک مراکشی فرش‌ها، کاشی‌های زیبا به رنگ فیروزه‌ای، ظروف سنگی، فانوس و آثار فلزی هستن. توی سبک ویکتوریایی یا سبک رمانتیک سنتی، طراح روی چیدمان، نظم و ترتیب تاکید داره و تو خونه‌های اون دوره فضاهای عمومی و خصوصی به ‌دقت از هم جدا می‌شدن. این ها تنها نمونه ای از سبک های سنتی برا اساس فرهنگ و اقلیم های متفاوته و بررسی دقیق اونها نیازمند زمان و دقت بیشتر از این ها ست؛ شما میتونید با یه تحقیق و بررسی، عناصر مهم اون سبک سنتی مورد علاقتون رو پیدا کنید و با کمک یه طراح معمار به شیوه امروزی تر توی فضای زندگی تون ازش استفاده کنید.

اتاق نشیمن سبک سنتی

اتاق نشیمن سبک سنتی

راستی واسه دیدن نمونه های بیشتر و آشنایی با ویژگی های هر کدوم از این سبک ها میتونید یه سر به بخش نمونه ایده های اتاق نشیمن زیوان بزنید و حتماً واسه بهتر شدنش ما رو از نظراتتون مطلع کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *