حمام, معماری داخلی

توضیحات کلی و انواع سبک های حمام

bathroom-page-design

مفهوم حمام

حمام یکی از جاهاییه که نشونه هایی از طبیعت پیرامون ما رو با خودش داره.  تضاد بین یک مایع روان مثل آب و بیرون اومدن اون از دل زمین سخت یکی از کهن الگو های جادویی طبیعت رو بیان میکنه. این جادو در خدمت روح انسان گرفته می شه تا با استفاده روزانه از آب، بدن رو برای  یه روز کاری آماده کنه.

مفهموم بنیادین حمام

الگوی طبیعی حمام

حمام قراره چیکار بکنه؟

حمام یکی از فضاهای اصلی و جذاب خونه به حساب می آید که همیشه تو زمان طراحی و اجرا  باید به اون دقت زیادی بشه. تو تمام خونه ها حمام وجود داره و نبودن حمام توی اون خونه نشانه ی کامل نبودن و یه نقطه ضعف بزرگه؛ پس همون جوری که آشپزخونه کاربرد زیادی داره و هرچند کوچیک تو هر خونه ای باید ساخته بشه، حمام هم به عنوان یه فضای بهداشتی اصلی طراحی و ساخته می شه. تو طراحی این فضا بیشتر به جزئیات توجه می شه چون قرارگیری و توجه به همه این عناصر وجزئیات در کنار همه که این فضا رو مفید و کاربردی تر می کنه.

این روزها حمام محل آرایش و پیرایش جسم و روحه وگاهی استراحت افراد از همین نقطه آغاز میشه و طراحی صحیح اون کمک فراوانی به ارامش اعضاء خانواده می کنه. بعضی از حمام ها کاربرد های تجملی و رفاهی زیادی دارن مثل: استخر های کوچیک، سونا، جکوزی و … همه چیز از جمله مصالح، تناسبات فضا، نحوه استفاده، نورپردازی و … باید توی طراحی حمام به آرامش بخش بودن اون ختم بشه؛ پس هر چیزی که به ما اون آرامش رو بده میتونه خوب باشه.

نقش اصلی فضای حمام

طراحی حمام

سبک های معماری حمام

اگر دوست دارید دکوراسیون حمام شما فضایی انرژی بخش و جذاب داشته باشه، بهتره مثل بقیه ی فضاهای خونه از بین سبک های مختلف طراحی بهترین اون ها رو نسبت به ابعاد، محل قرارگیری و تجهیراتی که قراره داخل اون فضا مورد استفاده قرار بگیره، انتخاب و استفاده کنید. کفپوش و پوشش دیوارهای حمام مهم ترین اجزای اون رو تشکیل می دن؛ بنابراین بهتره قبل از هر چیز تو انتخاب رنگ و طرح حمام، دقت کنید تا نهایت استفاده از فضا رو با انتخاب سبک مناسب ببرید. انتخاب سبک طراحی برای حمام، به نظر یکی از مهم ترین بخش های طراحی دکوراسیون خونه است. مثلا با چند تا تکنیک ساده می شه حتی ابعاد فضا رو تو دید بیننده بزرگ یا کوچک جلوه داد. تو هر سبک طراحی از وسایلی مثل روشویی کابینتی، توالت فرنگی، کاسه روشویی، وان و کابین دوردوشی استفاده می شه که البته متریال، چیدمان و رنگ هر کدومشون فرق می کنه و تا حد زیادی بستگی به طراحی و سبک معماری اون داره.

حمام سبک مدرن

تو این سبک حمام حالت ساده و مینیمال داره. طراحی ساده، کاربردی و استفاده از رنگ های خالص مثل سفید و نورهای مخفی تو این سبک خیلی دیده میشه. تقسیم فضاها یکی دیگه از ویژگی های این سبکه؛ مثلاً جدا کردن وان حمام با پارتیشن های ساده و اغلب شیشه ای؛ استفاده ی صحیح از رنگ هایی مثل سفید، سیاه یا خاکستری که ظاهری خالص به فضای داخلی حمام می دن، تلاش می کنه که دست شما را تو طراحی باز نگه داره. تو این سبک  میشه بخش هایی از متریال ها(مخصوصاً دیوار) رو تغییر داد و در عین حفظ خلوص فضا، تنوع هم ایجاد کرد.

حمام سبک مدرن

حمام سبک مدرن

حمام سبک پست مدرن(تلفیقی)

تو این سبک همیشه پیچیدگی هایی وجود داره چه تو فرم چه تو رنگ و تزئینات فضا. می شه گفت طراح همه چیز رو در قالب فرم ها و نمادهای پیچیده به نمایش می ذاره. سبک پست مدرن اغلب با رنگ های اشباع شده، پر جلوه و کنتراست های قوی خودش رو معرفی می کنه و عناصر و فرم های معماری علاوه بر عملکرد معمولا برای تزئینات  طراحی می شن. تو حمام هایی که به این سبک طراحی و اجرا می شن طراح می تونه سلیقه خودش رو با عناصر اساسی و کاربردی به صورتی کاملا جسورانه تلفیق کنه تا دستاورد نهایی، یک ایده خلاقانه و جذاب از کار در بیاد.

حمام سبک پست مدرن(تلفیقی)

حمام سبک پست مدرن(تلفیقی)

حمام سبک روستیک

سبکی از طراحی که تو اون از متریال و مصالح  طبیعی استفاده میشه و در واقع با این روش عناصری از طبیعت رو به فضای خونمون دعوت می کنیم. تو این سبک بیشتر از سنگ و چوب با برش های نا منظم استفاده می شه و به خاطر همینه که از نظر فرم و بافت به طبیعت خیلی نزدیکه. طراح هایی که از این سبک   استفاده می کنن، تلاش دارن  با به وجود آوردن محیطی روستایی برای فضای خونه، حس سادگی، سرزندگی و ارامش رو القاء کنن. تلفیق متریال های متفاوت مثل کاشی، سنگ و چوب و نورپردازی با طیف رنگ های گرم، این فضا  رو تبدیل به یک محیط لذت بخش همراه با ارامش می کنه.

حمام سبک روستیک

حمام سبک روستیک

حمام سبک صنعتی

یکی از سبک های جدید و  نسبتاً پر طرفدار تو طراحی داخلی، سبک صنعتیه که این روزها استفاده زیادی از اون می شه. طراحی این سبک که تو ترکیب با سبک مدرن ظاهری خاص و زیبا به محیط زندگی می بخشه. تو این سبک به دلیل استفاده از قطعات صنعتی، لوله ها و قطعات فلزی، المان های ساختمانی و … تلاش میشه با استفاده از نور، رنگ و مصالح خاص، فضا رو منعطف، جذاب و مورد پسند استفاده کننده ها قرار داد.

حمام سبک صنعتی

حمام سبک صنعتی

حمام سبک کلاسیک

حمام هایی که به این سبک طراحی می شن به خاطر تزئینات زیاد، جذابیت بصری و جزئیات پر زرق و برق، محبوبیت زیادی دارن و تو طراحی دکوراسیون حمام، هنوز هم سبک کلاسیک جایگاه ویژه ای داره. شکوه و بزرگی، استفاده زیاد از المان های نمادین یونان و روم باستان، مصالح قیمتی مثل سنگ مرمریت و رنگ های سفید، کرم، طلایی و … از مشخصه های این سبکه. هر عنصری که تو این سبک استفاده می شه، تعریف مشخصی داره؛ این سبک به نظم، تقارن و تناسبات اهمیت ویژه ای میده و در نهایت میشه گفت تداعی کننده نوعی اصالت از دوران کهن تا امروزه.

حمام سبک کلاسیک

حمام سبک کلاسیک

راستی واسه دیدن نمونه های بیشتر و آشنایی با ویژگی های هر کدوم از این سبک ها میتونید یه سر به بخش نمونه ایده های حمام زیوان بزنید و حتماً واسه بهتر شدنش ما رو از نظراتتون مطلع کنید.

در مورد مسائل فنی، ابعاد، اندازه ها و استاندارد های معماریِ حمام هم می تونید به بخش توضیحات فنی حمام از اینجا مراجعه کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *